Guzu Daniela Monica - Cabinet Individual de Psihologie

 

Daca ai ajuns aici inseamna ca esti in cautarea a ceva, ca doresti sa faci o schimbare sau esti la capatul puterilor. Poate ca stii ce causi, poate ca inca nu stii, tot ceea ce iti doresti este sa fie altfel.
Te felicit, ai facut primul pas spre schimbare, spre o minunata calatorie in descoperirea de Sine.

Nu spun ca va fi usor, te asigur in schimb ca merita tot efortul.

Vei privi lumea diferit, de asemenea, vei avea o alta viziune despre tine. A te schimba nu inseamna a deveni un altul, ci a ramane cel care esti, cunoscandu-te si acceptandu-te.

Numele meu este Guzu Daniela Monica, sunt psiholog, psihoterapeut si psihosexolog cu multe acreditari, diplome si cazuistica diversa. stiu ca ai cautat mai multi specialisti si doresti sa il alegi pe cel mai bun pentru tine, doresti sa stii in mainile cui iti incredintezi sufletul.
Sunt perfect de acord cu tine.

Pentru mine intalnirea cu clientii este magica, descopar povesti de viata fascinante, unice, din care intotdeauna invat ceva, ma imbogatesc sufleteste. De aceea, respect foarte mult persoana/persoanele din fata mea, impreuna schimbam destine, credinte, mergem pe drumuri noi.

In viziunea mea, faptul ca ai apelat la un psiholog-psihoterapeut nu reprezinta un semn de slabiciune, din contra, eu vad multa putere si dorinta de mai bine.

Daca nu sunt eu insumi, atunci cine sa fie in locul meu? si daca nu traiesc pentru mine insumi, cine va trai pentru mine?     Hillel.

ITI DORESC DIN SUFLET SUCCES IN CALATORIA TA!

 

VIZIUNE

Meseria pe care o practic este cea care m-a ales pe mine. Printr-un sir lung de sincronicitati divin inspirate, am ajuns sa practic meseria de psiholog.

Iubesc ceea ce fac!

Cresc odata cu clientii din cabinet si le sunt recunoscatoare pentru acest lucru.

Am invatat sa ascult si sa interactionez cu multe alte fiinte umane, unice in felul lor.

Consider ca este un privilegiu sa fac parte, chiar daca pentru putin timp, din povesti de viata inedite si extraordinare.

Sunt fascinata de lumea minunata a copiilor, iubesc sa deslusesc limbajul acestora si sa imi petrec timpul alaturi de ei.

 

MISIUNE

Consider ca nimic nu este intamplator.

Faptul ca sunt AICI si ACUM in acest punct din UNIVERS este exact ceea ce trebuie sa fie.

In consecinta, imi traiesc viata primita CADOU ca pe o oportunitate excelenta de crestere spirituala.

Am fost inzestrata de Dumnezeu cu multe calitati, unele pe cale sa le descopar.

Doresc sa impart acestei lumi toate aceste daruri si la randul meu, sa ma imbogatesc cu alte daruri minunate ale oamenilor din jurul meu.

 

VALORI PERSONALE

1. O valoare importanta in viata mea este CURIOZITATEA.

De mic copil am manifestat o curiozitate aparte, am avut o minte interogativa, pe care am reusit sa o pastrez pana in prezent.

Imi pus des intrebari de genul:

- De fapt ce vrea sa imi transmita acest om/acesta situatie?

- De fapt ce ma deranjeaza acum?

- Cine vorbeste acum? SINELE sau EGO-ul?

- si multe altele.

Caut sa pastrez si sa dezvolt curiozitatea in interactiunile mele umane.

 

2. O alta valoare importanta pentru min este LIBERUL ARBITRU.

Sunt constienta de faptul ca, fiecare dintre noi avem un liber arbitru daruit de DUMNEZEU.

Cu ajutorul acestuia noi suntem arhitectii vietii noastre. Noi suntem produsul a tuturor alegerilor noastre in aceasta viata, alegeri fizice, mentale (ganduri), emotionale, energetice si spirituale.

 

3. Urmeaza apoi valoarea numita LIPSA JUDECATII (Critica).

De ceva timp urmaresc sa evit sa judec/critic oamenii, situatiile, cat de mult pot si sunt constienta.

Reusesc sa fac acest lucru cu ajutorul afirmatiei: " DUMNEZEU este singurul judecator, EL stie ce se intampla, El este cel care vede imaginea de ansamblu la toata aceasta situatie".

 

4. Alte valori foarte importante pentru mine sunt CREATIVITATEA, EMPATIA, LIBERTATEA, SANATATEA, CREDINTA, CUNOASTEREA, SPIRITUALITATEA, RESPECTUL, FAMILIA ETC.

 

Tarife

1. PSIHODIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA 150 ron/ 50 min

2. CONSILIERE SI PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA, DE CUPLU, DE FAMILIE 150 ron/50 min

3. CONSILIEREA SI PSIHOTERAPIA COPILULUI SI ADOLESCENTULUI

150 ron/5o min

4. TERAPIE DE RECUPERARE PENTRU COPII CU CERINTE SPECIALE (terapie de lunga durata): autism, Down, ADHD, deficiente mintale. 100 ron/50 min

5. LOGOPEDIE 120 ron /50 min

6. TERAPIE DE GRUP (copii, adolescenti, adulti), GRUPURI DE SUPORT (pierdere, despartire, divort, depresie&anxietate, intelegerea si depasirea cancerului, alcool, dependenta de droguri si alte substante ) 50 ron/persoana

7. DEZVOLTARE PERSONALA 120 ron /ora

8. PSIHOTERAPIA TULBURARILOR SEXUALE 150 ron/50 min

9. PSIHOTERAPIA ADICTIILOR SI ABUZURILOR DE SUBSTANTE 150 ron/50 min

10. CONSILIERE PARENTALA-grupuri de parinti sau individuala - 50 ron/pers pentru grupuri si 100 ron/sedinta individual

11. STAGII DE PRACTICA PENTRU STUDENTI SI MASTERANZI – grupuri de 6-9 persoane 300 ron/persoana (30 ore)

12. EXPERTIZA PSIHOLOGICA CLINICA SI JUDICIARA dupa caz

 

Psihoterapie online numita si e-terapia 

 

In practica mea psihoterapeutica am intalnit de multe ori o nevoie a clientilor mei, nevoia de a putea continua terapia in anumite momente cum ar fi:
– Plecarea in strainatate definitiv sau pentru o perioada de timp;
– Mutarea in alta localitate definitiv sau pentru o perioada de timp;
– Calatorii dese;
– Aparitia unor probleme de sanatate fizica care nu pot permire deplasarea la cabinet;

Desi sunt un psihoterapeut care prefera intalnirile fata in fata, in aceste cazuri am ales sa continuam terapia pe Skype (voce si video), messenger iar rezultatele au fost foarte bune. Am intalnit si personane care prefera terapia online din diferite motive personale.
Am observant ca sunt avantaje si dezavantaje ale consilierii psihologice si a psihoterapiei online.

Avantaje:
* Un mare avantaj il reprezinta accesul facil si comod la consiliere psihologica si psihoterapie a tuturor persoanelor;
* Daca apare o schimbare in programul clientului legata de deplasari, el poate continua terapia din orice colt al lumii, barierele legate de distanta dispar;
* Pretul mai scazut al consilierii psihologice si psihoterapiei online;
* La terapia online sau e-terapia pot participa simultan persoane din diferite colturi ale lumii. Exemplu sotul in Spania iar restul familiei in Romania;
* Se poate alege ce psiholog sau psihoterapeut se doreste din orice localitate;
* Participarea la sedintele de consiliere psihologica sau psihoterapie a persoanelor greu deplasabile sau nedeplasabile;
* Participarea la sedintele de consiliere psihologica sau psihoterapie a persoanelor care nu au in localitatea lor un specialist.

Dezavantaje:
* Desi nu am intalnit pana acum in practica mea, consider ca anumite probleme tehnice legate de internet pot aparea in timpul derularii terapiei;
* In cadrul terapiei fata in fata se creeaza mai repede relatia terapeutica, psihoterapeutul poate observa mai bine anumite expresii faciale, comportamente, tonalitatea si intensitatea vocii etc. Cu o legatura foarte buna la internet acest inconvenient poate fi mult redus;
* Clientul este necesar sa detina cunostinte minime de utilizarea calculatorului si a programului numit Skype;
* Daca apare o situatie de criza psihoterapeutul nu poate interveni fizic;
* Nu se pot evalua online copii mici deoarece ei nu au capacitatea de a sta mai mult timp in fata webcam-ului , iar interactiunea fizica intre copil si terapeut este imposibila;
* Consilierea psihologica sau psihoterapia online nu este indicata persoanelor diagnosticate cu tulburari psihice de genul schizofreniei, tulburare bipolara, depresie majora, in cazul gandurilor suicidare, tentativelor de suicid, in cazul in care aveti ganduri de a face cuiva rau etc. Acestea sunt considerate urgente psihiatrice si este necesara supravegerea medicala.

Din experienta proprie am observat ca psihoterapia online functioneaza foarte bine si am ales sa profesez si in acest mod oarecum inevitabil intr-o vreme a informatizarii si a internetului.
Sedintele de consiliere psihologica si psihoterapie online respecta acelasi plan de desfasurare si aceeasi strategie ca sedintele desfasurate in cabinet cu respectarea Codului Deontologic al profesiei de psiholog si a tuturor legilir in vigoare.

Plata serviciilor psihologice

O sedinta de consiliere psihologica sau psihoterapie online dureaza 50 minute, are loc pe Skype (voce si video) sau messenger si costa 150 ron. Plata se face dupa programarea sedintelor si inainte de desfasurarea lor.

Pentru plata sedintelor psihologice veti primi pe e-mail factura proforma si contul bancar pentru a efectua plata. Dupa confirmarea platii bancare se elibereaza factura si se incep sedintele psihologice in formatul agreat. Desi poate parea complicat, sistemul este foarte usor de accesat.

Pentru mai multe detalii puteti contacta la numarul de telefon

0770244914, psiholog/psihoterapeut GUZU DANIELA MONICA ,

prin e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau accesati formularul de contact de pe site .

STANDARDE DE CONFIDENTIALITATE

CODUL DEONTOLOGIC AL PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERA PRACTICA

 

Intreruperea serviciului din motive de confidentialitate

Art. VI.1. Atunci cand din motive bine intemeiate, psihologul nu mai poate pastra confidentialitatea, acesta va inceta sa mai ofere serviciul respectiv.

Protejarea confidentialitatii

Art. VI.2. Divulgarea, de catre psihologi, a unor informatii care le-au fost incredintate sau de care au luat cunostinta in virtutea profesiei, este interzis, exceptie facand situatiile prevazute de lege.

Limitele confidentialittaii

Art. VI.3. Inainte de primirea consimtamintului psihologul va informa clientul cu privire la limitele confidentialittaii si conditiile in care acesta poate fi incalcata, precum si asupra posibilei utilizari a informatiilor rezultate in urma activitatii sale.

Dezvaluirea de informatii

Art. VI.4. Psihologii pot impartasi informatiile confidentiale cu altii specialisti numai cu consimtamintul celor vizati ori de o asa maniera incat cei vizati si nu poate fi identificati, exceptie facand situatiile justificate de lege sau in circumstante de iminenta sau posibila vatamare fizica sau crima.

Confidentialitatea de colaborare

Art. VI.5. In cazul in care cu acelasi client lucreaza doi psihologi in acelasi timp, acestia vor colabora pe cat posibil, fara restrictii de confidetialitate, exceptie facand situatia in care exista o opozitie clara din partea clientului in acest sens.

Utilizarea informatiilor

Art. VI.6. Rezultatele, documentarile si notitele psihologului pot fi folosite numai intr-o formula care pastreaza cu rigurozitate anonimatul.

Confidentialitatea fata de terti

Art. VI.7. In cazul in care exista terti implicati in activitatea profesionala a psihologului, acesta va clarifica cu partile implicate limitele confidentialitatii, conditiile de pastrare a confidentialitatii si nu va da curs nici unei solicitari, venite de la o terta persoana legata de dezvaluirea de informatii confidentiale, decat in conditiile respectarii legi si limitelor confidentialitatii. (vezi Art.VI.4)

Subscribe & Download

Inscrie-te la newsletter si descarca gratuit cartea Programarea mentala a copilului meu